Olympiska utmaningar för Malmös unga

Nu lanserar Kul i Malmö och Sveriges Olympiska Kommitté satsningen Olympisk Utmaning. Från den 23 juli och fyra veckor framåt kan unga malmöbor göra utmaningar inom fem olympiska idrotter. Vid periodens slut lottas 30 kit med sportprylar ut bland deltagarna.


#olympiskutmaning #kulimalmö #sverigesolympiskakommitte
Fem olympiska utmaningar väntar på Malmös unga i olika delar av staden. Utrustning till utmaningarna finns att låna hos Fritidsbanken. Bild/karta: Malmö stad

Olympisk Utmaning bjuder in barn och unga i Malmö att aktivera sig och prova på olika olympiska idrotter. Fem utmaningar finns utplacerade runt om i staden inom löpning, skateboard, simning, mountainbike och basket.

– Vi gör allt vi kan för att använda idrotten till att bidra till en bättre värld. Med Olympisk Utmaning vill vi att fler inspireras till en aktiv livsstil och förbättrad hälsa, säger Tobias Hauff, marknadschef på Sveriges Olympiska Kommitté.


Till Olympisk Utmaning finns en app – OlympiaAppen – med hälsningar från olympier inom respektive idrott. Den som vill kan registrera sig i appen och skanna de QR-koder som finns på skyltarna vid utmaningarna. Deltagare som gör tre eller fler utmaningar är med i utlottningen av 30 kit med sportprylar bestående av träningsväska, tennisrack, tennisbollar, basketboll, handboll, simglasögon och träningsband.


Utmaningarna finns utplacerade 23 juli–20 augusti och den som behöver utrustning till sin utmaning är välkommen att besöka Fritidsbanken och låna sportprylar gratis.