Biologiskt nedbrytbart ogräsmedel

Hög effektivitet kopplat med hållbarhet och omtanke om miljön – det är vad Neudorff står för med sitt sortiment för trädgård och insektsbekämpning. Bland annat erbjuder de ett ogräsmedel som är biologiskt nedbrytbart.


#ogräseffekt #ogräsmedel #ogräs #neudorff #miljöcenter #mossmedel #algmedel
Ogräs Effekt kan användas för att bekämpa alla typer av ogräs, mossa och alger och finns både för professionell användning och privat bruk.

Neudorff försöker i största möjliga mån använda råvaror och aktiva substanser som kommer från naturen, med minimal inverkan på miljön. Ogräs Effekt är ett ogräsmedel utan glyfosat som istället är baserat på fettsyror med pelargonsyra. Det tar effektivt bort ogräs utan att skada omgivande buskar och träd. Ämnena bryts ner i jorden och lämnar inga restämnen som påverkar miljön eller annan växtlighet.


– Neudorff har kommit långt i sitt hållbarhetsarbete och är på flera sätt en pionjär och en förebild. Redan 2014 fick man ett prestigefyllt hållbarhetspris i Tyskland, det första som tilldelats ett företag i denna bransch. Neudorff har också blivit nominerade till flera internationella utmärkelser genom åren för just sitt hållbarhetsarbete, säger Erika Görjevik, produktchef på Miljöcenter som är återförsäljare för Neudorff i Sverige.

Omtanken om miljön sträcker sig längre än till de egna produkterna. Neudorff driver sina produktionsanläggningar med egen sol- och vindkraft, stödjer ett projekt i Berlin kring Urban Gardening och driver projekt för att skydda de viktiga bina.


– Ambitionerna är höga, man slår sig inte till ro bara för att man kommit långt redan utan driver på ytterligare genom att nu se över hur förpackningarna kan bli mer hållbara genom att använda återvunnen plast, berättar Erika Görjevik.


Alla ogräsmedel ska användas med försiktighet och det är viktigt att läsa instruktionerna och produktinformationen på förpackningen före användning.