O-ringen kommer till Smålands kust

O-Ringen är världens största orienteringsäventyr med deltagare från hela världen. Nu är det klart att O-Ringen kommer till Smålandskusten och Oskarshamn år 2022.Arrangemanget har aldrig tidigare gått här och O-Ringens vd Henrik Boström är mycket nöjd:


– Oskarshamn med omnejd är en perfekt plats för O-Ringen med sitt kustnära läge, sin trevliga stadskärna och den absoluta närheten till en underbar O-Ringenstad i Döderhultsdalen. Det kommer att bli en klassisk O-Ringencamping som lockar många med fin natur och bra gemenskap.


Det geografiska läget inbjuder också till kustnära etapper. Förutom att det är en fantastisk tävlingsterräng bjuder regionen också på bad och natur samt välkända besöksmål såsom Öland, Västerviks skärgård och Astrid Lindgrens Vimmerby för att nämna några.


O-ringen genomförs vecka 30 varje år på en ny plats i Sverige. 2018 går arrangemanget i Örnsköldsvik och Höga Kusten. O-Ringen samlar i snitt 18 000 orienterare som tillsammans gör runt 80 000 starter. Deltagarna kommer från hela världen och ett 40-tal nationer brukar vara representerade. Såväl världselit som motionär deltar i de över 100 klasser som finns, från de yngsta i 10-årsklasserna till de verkliga veteranerna 95 år och äldre.