Nytt pris uppmärksammar vardagshjältar

Textilia blir Officiell Partner till Svensk Friidrott och svenska friidrottslandslaget. Samtidigt instiftas priset ”Årets Vardagshjälte”, som ska uppmärksamma krafter som arbetar för likabehandling och inkludering.


Foto: Svensk Friidrott/Ryno Quantz

Textilia, som är ett textilserviceföretag, har valt att aktivt föra in olika delar av partnerskapet i sin befintliga verksamhet i syfte att skapa ett långsiktigt engagemang hos alla medarbetare, både i form av deltagande vid tävlingar men även nyttjande av friskvårdsprogram för tvätteriarbetare och kunskap om träning och hälsa.


– Vi har i Svensk Friidrott funnit en samarbetspartner och ett landslag där vi ser stora likheter mellan vår verksamhet och friidrottslandslaget. Nämligen att det är våra olikheter i kombination med gemensamma värderingar och hårt arbete som skapar ett lag i landslagsklass, säger Fredrik Lagerkvist, vd Textilia.


Det nyinstiftade priset Årets Vardagshjälte ska tilldelas den person inom Svensk Friidrott som agerat och lämnat ett bestående avtryck för utveckling mot likabehandling av alla, oavsett kön, trosuppfattning, funktionsvariation, etnisk tillhörighet, sexuell läggning eller ålder.

Prissumman är 30 000 kr och priset delas för första gången ut på Friidrottsgalan i november.

Samarbetsavtalet gäller till och med december 2021.