Nya Järva utsedd till Sveriges bästa discgolfbana

Facebookgruppen Discgolf Sverige med nära 4000 medlemmar har röstat fram Järva DiscGolfPark till Sveriges bästa discgolfbana 2021. Detta trots att parken förlorat tio hektar mark sedan den utsågs till världens bästa bana för två år sedan.


Järva DiscGolfPark har decimerats rejält men med nybyggda hål har man åter fått till en 18-hålsbana som nu utsetts till Sveriges bästa.
Järva DiscGolfPark har decimerats rejält men med nybyggda hål har man åter fått till en 18-hålsbana som nu utsetts till Sveriges bästa. Arbetet fortsätter också för att åter bli även världens bästa bana. Foto: Låt parken leva

Att bli utsedd till Sveriges bästa bana överraskade Järva DiscGolfPark trots att banan bara för två år sedan utsågs till världens bästa av miljoner röstande på discgolfappen Udisc. Men sedan dess har mycket hänt.


– Vi har förlorat 10 hektar och 13 hål från världens bästa bana och är i dagsläget granne med en stökig byggarbetsplats. Att klämma in en bra 18-hålare på den mark som inte förstörts har varit svårt men det gick till slut, säger Mats Löf från Järva DiscGolfPark i ett pressmeddelande.

Anledningen till att parken decimerats är att Stockholms Stad ska anlägga en ny begravningsplats på platsen. Att under det senaste året se halva parken grävas upp har varit tufft för Mats Löf. Under 25 år har han byggt upp Järva DiscGolfPark som utsetts till Bästa Platsen i Järva, Årets Park i Sverige och Worlds Best Discgolf Course. Antalet spelare och besökare har ökat år för år.


– Mycket roligt och värmande att vi fortfarande har spelarna med oss. Järva vinner trots att vi är svårt skadeskjutna, så det är blandade känslor. Jobbet för högkvalitativa discgolfanläggningar fortsätter, av oss och av andra i landet. Det finns en enorm utvecklingspotential och fler och fler verkar förstå och jobba för det. Vi har förlorat titeln som bäst i världen men kommer att fortsätta med målet att återerövra den, helst här i Järva, säger Mats Löf.