Sensus studieförbund lanserar sajten ”Ny i förening”

Att vara aktiv, och kanske ansvarig, i en förening kräver kunskaper om hur föreningar fungerar. För att möta behovet av föreningskunskap lanserar nu Sensus studieförbund utbildningssajten ”Ny i förening” för alla som är nya inom föreningsliv.


#nyiförening #föreningskunskap #sensusstudieförbund
Vad är en förening, vad gör en förening och hur fungerar en förening? Det kan man lära sig på den nya sajten ”Ny i förening” som Sensus studieförbund lanserat. Bild: Sensus studieförbund

Materialet på sajten ”Ny i förening” är indelad i tre delar som går igenom vad en förening är, vad en förening gör och hur en förening fungerar. Varje del har en berättande animation som följs av fördjupningsdelar och reflektionsfrågor. När man känner att man har koll på de tre delarna finns ett avslutande quiz för att kolla av hur mycket man snappat upp. 


Sajten fungerar att gå igenom både själv och tillsammans med andra. Materialet är anpassat för alla slags föreningar och innehållet är också utformat så att det ska vara enkelt att skapa studiecirklar kring materialet.

– Vi är otroligt glada och nöjda med den feedback vi hittills fått, och ser fram emot att fortsätta utveckla sajten. I närtid satsar vi på att skapa en föreningsordlista då vi ser att det finns många ord och termer i föreningslivet som behöver definieras, säger Ulrika Erksell, nationell verksamhetsutvecklare på Sensus och en av de som varit med och tagit fram sajten. 


”Ny i förening” kan du besöka här.