Norrköping bygger ny friidrottsarena

Nu har första spadtaget tagits för Norrköpings nya friidrottsarena. Anläggningen ska stå färdig till vårsäsongen 2019 och kommer att vara till för föreningsaktiviteter och friidrottstävlingar.Den nya friidrottsarenan kommer att byggas i Himmelstalundsområdet. Friidrottsföreningen Tjalve IF kommer då att flytta sin utomhusverksamhet dit från Borgsmo, som fortsatt blir en skolidrottsplats. I och med den nya arenan kommer Norrköping att kunna stå värd för utomhustävlingar i friidrott.


– Det är mycket glädjande att få ge det här beskedet och att ta det första spadtaget i dag. Den nya arenan kommer att bli ett lyft för friidrottande Norrköpingsbor och för hela idrottsstaden. Att friidrottsförbundet har ställt sig positiva till att arrangera större utomhustävlingar här, när vi har en arena som klarar det, är förstås en bonus, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.


Arenan kommer även att möjliggöra att nationella utomhustävlingar i friidrott arrangeras i Norrköping.

– Vi har väntat länge på det här och är förstås väldigt glada för att vi ska få en funktionell utomhusarena att träna och tävla på. Vi ser fram emot färdigställandet och att få välkomna Sveriges friidrottare till Norrköping, säger Peter Warma, ordförande i Tjalve IF, som kommer att arrendera arenan för sin verksamhet.