Naturlikt konstgräs utan granulat

Debatten om plastgranulaten i vissa typer av konstgräs har resulterat i nya lösningar och produkter. Nordic Sport har med sin senaste generation av granulatfritt konstgräs, Profoot 4G, skapat ett gräs med mycket naturliknande egenskaper.


Profoot 4G är ett FIFA-certifierat konstgräs som inte behöver ifyllnadsgranulat.

Konstgräset har en garnkombination av MXSi TLT-grässtrån och ett väldigt hållbart monofilamentgarn. En unik polymerplast och ett innovativt filamenttvärsnitt i ett tvåtonat UV-resistent strå som kombineras med sofistikerad tuftning för att skapa en hållbar yta. Resultatet är ett naturligt utseende och spelkänsla. – Målet har varit att skapa den perfekta interaktionen mellan spelare, boll och yta, säger Dennis Österberg, vice vd Nordic Sport.

Profoot 4G är enkelt och billigt att installera och eftersom det är granulatfritt reduceras underhållet drastiskt jämfört med andra­ konstgjorda ytor. Konstgräset går dessutom att återvinna i slutet av dess liv.

Profoot 4G är det första konstgjorda fotbollsgräset utan gummi som har FIFA 1 star-certifiering och nordiskt certifikat.