Nangijala byggs som lekplats i malmö

Astrid Lindgrens drömvärld Nangijala ur boken Bröderna Lejonhjärta blir temat för en ny lekplats som ska byggas i Oxie, Malmö. Det blir Malmös 24:e temalekplats.


#temalekplats #nangijala #lekplats #besöksmål #malmö #oxie
I Nangijala bor bröderna Lejonhjärta i Astrid Lindgrens bok med samma namn. Denna drömvärld är inspiration och tema för Malmös nästa temalekplats. Bild: Malmö Stad

Konceptet för den nya temalekplatsen har tagits fram i samarbete med Astrid Lindgren AB och i dialog med förskolebarn och grundskolebarn i Oxie, i enlighet med Astrid Lindgrens egen syn på barnperspektivet.


– Det här blir en fantastisk plats både för barn och vuxna. Vi är glada att kunna bidra till att hylla Astrid Lindgren på det här sättet och ge fler möjlighet att träda in i hennes fantastiska världar, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden.


Malmö stads lekplatsprogram arbetar för att många områden ska få en temalekplats som även ska fungera som ett besöksmål. I dagsläget har Malmö 23 temalekplatser med teman som Afrika, djur, rymden, cirkus, vatten och musik med mera.

– Programmet med temalekplatser är verkligen uppskattat. Med olika inspiration skapar vi både variation och annorlunda och stimulerande miljöer för barnen. Jag önskar att jag själv hade haft möjlighet att leka vid en sådan här fin lekplats när jag var barn, nu blir det istället ett perfekt ställe att åka till med barnbarnen, säger Håkan Linné (L), vice ordförande i tekniska nämnden.


Läs mer om Malmös temalekplatser här.