Nacka är bästa kommunen för föreningar

Nacka har utsetts till Sveriges föreningsvänligaste kommun 2017. Priset är instiftat av organisationen Sveriges Föreningar som i sin motivering bland annat lyfter fram Nackas vilja att skapa de bästa förutsättningarna för ett vitalt föreningsliv.– Det är en hedrande utmärkelse att få och det är roligt att de många satsningar vi gör för att både skapa bra dialog med föreningarna och bygga nya idrottsanläggningar uppmärksammas på det här viset, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande.


Nacka kommun strävar efter att kultur- och idrottsföreningarna ska ha både bredd och kvalitet. Ett led i att säkra det är initiativet Utmärkt förening, ett systematiskt kvalitetsarbete som ger föreningarna långsiktiga strategier för sin utveckling, skapar tryggare verksamhet för medlemmarna och gör att ledare utvecklas i sitt ledarskap.

– Nacka kommun utmärker sig genom sitt långsiktiga och strategiska utvecklingsarbete och vi imponeras av hur kommunen låter alla föreningar verka utifrån sina egna förutsättningar, säger Gunnar Nilsson, styrelseansvarig för utmärkelsen hos Sveriges Föreningar.


Den prestigefyllda utmärkelsen delas ut vid den föreningsgala som hålls i Nacka för första gången senare i vår.