Mobilspelet som tar dig ut i naturen

Djur på Tur är ett mobilspel som går ut på att lära dig saker om de djur du samlar på och sedan går ut i, den riktiga, naturen för att släppa ut.


Djur på Tur är ett mobilspel som får ut hela familjen i naturen. Bild: Polarbröd

Det är bra för hälsan att vistas i naturen och människor, barn och vuxna, som spenderar tid i naturen blir mer benägna att ta hand om den. För att uppmuntra barn och ungdomar att komma ut i naturen, gå på tur och leva friluftsliv, lanserar Polarbröd mobilspelet Djur på Tur som går ut på att samla och släppa ut djur i naturen. Det gör mobilen till ett verktyg för att komma ut, istället för att stanna inne.

Genom att fota en Polarbrödslogga på en förpackning, affisch eller i butik, får du tillgång till ett nytt djur i din app. När du fått ditt djur får du först lära dig mer om det och kan sedan släppa ut det i naturen.


För att släppa ut ett djur behöver du befinna dig utomhus i anknytning till den plats där djuret bor på riktigt. Till exempel skog eller växtlighet för brunbjörnen och vattendrag eller sjö för ålen.

Djur på Tur är ett kostnadsfritt mobilspel och finns att ladda ner på Google Play och hämta i App Store. Totalt finns 24 djur att samla in och släppa ut i naturen.