Mobilis Design – nytt varumärke från Tress Sport & Lek

Tress Sport & Lek lanserar ett nytt varumärke i Sverige och Danmark – Mobilis Design, parkmöbler för en naturlig utemiljö. Mobilis betyder rörlig på latin och Mobilis Design står för naturliga mötesplatser för människor i rörelse. Totalt lanseras över 230 olika produkter.


Mobilis Designs möbler är utvecklade för människor i rörelse som ibland behöver ta en paus, sätta sig ner och reflektera lite innan det är dags att röra sig vidare. Foto: Mobilis Design

Genom långvarigt samarbete mellan kunder, medarbetare och tillverkare har Mobilis Design-produkterna utvecklats för att säkra design, tillgänglighet och funktion. Möblerna håller högsta kvalitet och är för alla människor som vill slå sig ner och bara ta en paus, innan de rör sig vidare.


Parkbänkar, bord och planteringskärl finns samlade i 15 olika produktfamiljer som är döpta efter stjärnbilder. Att jobba med linjer, cirklar, vinklar och definierade områden liksom stjärnornas inbördes placering och förhållande till varandra är en intressant parallell när man tänker på inredning och möblering av offentliga utemiljöer.

Startskottet för lanseringen sker i Danmark på parkmässan Have & Landskab’19 i Slagelse 28–30 augusti och i Sverige på Elmia Park 2019 den 24–26 september. Där ställer Tress Sport & Lek ut och visar upp ett axplock av de nya parkmöblerna för första gången.