Medföljare till bordtennis-SM aktiveras av gymnasieelever

28 februari–3 mars avgörs senior- och para-SM i bordtennis i Eskilstuna. Medan de tävlande har fullt upp kan väntan ibland bli lång för deras medföljare. Arrangerande Eskilstuna Bordtennisklubb (EBTK) råder bot på det genom ett samarbete med Grillska gymnasiet som kommer att ordna aktiviteter för hela familjen.


Under SM i bordtennis i Eskilstuna ordnar eleverna på Grillska gymnasiet aktiviteter för alla medföljande. Foto: Destination Eskilstuna

Gymnasieeleverna kommer att erbjuda SM-besökarna att spela traditionell och VR-pingis, ta del av innovativa utställningar i HBTQ- och integrationsfrågor, gå tipspromenad, få en ansiktsmålning eller en hårstyling. De kommer också att ha café-försäljning.


– Ur Eskilstuna BTK:s synvinkel är det ett samarbete med två vinnare. Även om EBTK är en relativt stor bordtennisklubb så krävs det resurser och kreativitet för att göra det där extra för att få spelare och publik att känna guldkanten runt evenemanget, säger Martin Björkryd, projektledare EBTK.

Eleverna planerar allt som ska göras inför evenemanget i skolan och får sedan praktisera det i skarpt läge under SM. Magnus Säll, rektor på Grillska gymnasiet, tycker det är fantastiskt att Eskilstuna kommun och Eskilstuna BTK givit skolan möjligheten att arbeta med arrangemanget.


– Eleverna lär sig mycket genom att göra något på riktigt. Det är härligt att se elevernas drivkraft och engagemang när det väl gäller, säger Magnus.


I samarbete med Svenska Bordtennisförbundet kommer gymnasieeleverna även att fotografera matcherna och sända dem live.

– Tillsammans med Grillska gymnasiet blir vi en otroligt stark organisation, där vi kan hålla fokus på alla olika delar, säger Martin Björkryd.