Malmö visar fotbolls-VM på storbildsskärm

Under sommarens VM i herrfotboll visades Sveriges matcher på storbildsskärm på många platser i landet. I Malmö blev det succé och nästa år blir det en fortsättning på VM i Parken då alla matcher i VM i damfotboll kommer att visas i Folkets Park.


I sommar kommer alla matcher i fotbolls-VM för damer att visas i Folkets Park i Malmö. Bilden är från OS 2016 då Sverige mötte Brasilien. Foto: Agência Brasil Fotografias (CC BY-SA 2.0)

Lottningen till gruppspelet till damernas fotbolls-VM 2019 är klar och nu börjar upptakten inför sommarens fotbollsfest på allvar. Sverige lottades in i grupp F och det blir ett nytt klassikermöte mellan Sverige och USA. Det är femte raka VM-slutspelet som länderna lottas in i samma grupp. Dessutom blir det möten med Chile och Thailand.


VM i parken 2018 i Malmö blev en stor succé och till sommaren kommer Malmö stad och Folkets Park visa alla Sveriges matcher på storbildsskärm. Dessutom finns det möjlighet att se alla andra matcher på annan plats i Folkets Park. Än så länge är Malmö den enda platsen i Sverige som planerar för offentliga storbildsvisningar av turneringen.

– För oss i Malmö och Folkets Park var det en självklarhet att även visa VM 2019 på storbildsskärmar. Stämningen i Folkets Park var fantastisk i somras och vi hoppas på lika många besökare nästa år. Jag hoppas även att fler städer följer efter och väljer att göra egna visningar. 2018 var vi enda staden som visade alla matcher under hela VM. Det gör vi naturligtvis även 2019, säger Felicia Fredriksson, verksamhetsledare i Folkets Park.