Fika, lek och hästar på Malmös populära hästfritids

På Jägersro trav- och galoppbana i Malmö finns inte bara tävlingshästar. Här finns även ett hästfritids för hästintresserade barn i åldern 5–12 år.


#hästfritids #jägersro #travskola
Vårens hästfritidsgrupp med ledare samlad. Från vänster Johan Sandberg, Rut Hellgren, Adelfa Rosenquist, Celeste Liljenhov, ponnyn Lady, Cecilia Gustavsson, Nora Hadri och Angelina Sand. Foto: Mikael Rosenquist

En bra väg in i en sport är lek och på Malmös hästfritids blandas lek och fika med mycket tid med ponnyhästarna. Barnen får lära sig både att ta hand om hästarna och att rida och köra.

– Vi har jättekul. Först fikar vi och sedan går vi ner till hästarna, berättar Celeste Liljenhov som var med i vårens fritidsgrupp.


De flesta kom till Hästfritids utan tidigare erfarenhet av hästar, de såg helt enkelt en möjlighet att få vara med och rykta, rida och köra de små ponnyhästarna.


– Det krävs absolut inga förkunskaper eller liknande utan alla kan vara med här, säger Cecilia Gustavsson som är en av ledarna för verksamheten.


Det är Jägersros travskola som står för verksamheten och det är skolans shettlandsponnys och russ som barnen får träffa under fritidsverksamheten – och några käpphästar. Travskolan har nämligen förutom travkurser även käpphästträning som ger en liten inblick i ponnytravets värld.