Mästare på is

Fem brodd i varje sko, rockmusik i högtalarna och en jublande publik som fyller läktaren och lyfter taket på Kungsbacka Ishall. Det är Tölt on Ice.Tölt är en av islandshästens gångarter och förberedelserna pågår som bäst inför tölttävlingarna på is i Kungsbacka 23–24 mars. Fler ekipage, mängder av kända namn, en överfull marknadsgata och ett stort publikintresse bäddar för att även årets upplaga av Tölt on Ice i Kungsbacka ishall ska bli en succé.


Klart är att de tre tidigare årens hittills obesegrade vinnare och champion, Hnokki frá Fellskoti med Jóhann Rúnar Skúlason kommer, liksom regerande världsmästaren Magnús Skúlason och tidigare världsmästaren Vignir Jónason. Det blir alltså tävlingar på hög nivå.

Redan kommande helg drar kvaltävlingarna igång för de lokala ryttare från väst- och ostkusten som har möjlighet att ta sig in bland eliten genom tävlingen Coast to Cost Ice Games. Från kvalen kommer tio stycken ekipage som tävlar 23 mars i Kungsbacka ishall, där vinnaren går vidare och tar en plats bland stjärnorna i lördagens stora tävling Tölt on Ice.


– I år har vi så många stjärnor bland våra hästar och ryttare att det är omöjligt att säga något om hur det ska gå. Det kommer bli spännande uttagningar och en final i världsklass, det vågar jag lova, säger tävlingsledaren Carina Andersson.