Locker Room Talk i samarbete med RF

Riksidrottsförbundet samarbetar med organisationen Locker Room Talk för att ge stöd till föreningar i arbetet med jämställd, trygg och inkluderande idrott.I åtta av 19 distrikt kommer Locker Room Talk utbilda fler unga utbildare som ska besöka föreningar och träffa killar i åldrarna 10 till 14 år. Träffarna är en serie samtal om jämställdhet och machokultur.

– Idrotten behöver jobba på flera nivåer samtidigt. Både på förbundsnivå med representation och förutsättningar för landslag och elit, till föreningsnivå och hur vi behandlar varandra. Allt för att idrotten ska vara en trygg plats för alla oavsett vem du är, hur du ser ut, var du kommer ifrån eller vem du gillar, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Samarbetet med Locker Room Talk är en del av det intensifierade jämställdhetsarbete som beslutades vid Riksidrottsmötet i maj 2017. Samtidigt som utbildningar äger rum följer forskare med för att följa metoden för att se hur väl angreppssättet faller ut.


– Det här är ett stort steg för svensk idrott. Nu tar vi stafettpinnen efter #metoo vidare och det känns därför viktigt att vara en del av idrottsrörelsen. Vi tror att vi tillsammans med Riksidrottsförbundet och arbetet i distrikten kan förändra idrotten på riktigt, säger Shanga Aziz, Locker Room Talk.

– Locker Room Talk-metoden är spännande i och med att målgruppen är unga killar och arbetet är förebyggande. Jag ser fram emot att följa satsningen, säger Stefan Bergh.