Gratis liveträning nu även för mindre barn

Sedan april har bad- och friskvårdsföretaget Medley erbjudit träning live via Facebook tre gånger i veckan. Träningen är kostnadsfri och öppen för alla. Inga redskap krävs förutom den egna kroppen, vilket gör det lätt att träna hemma. Nu utökas passen med träning för barn i åldrarna 4–5 år.


#liveträning #medley #träningförbarn #rörelseglädje #träningsglädje
Medleys liveträningspass för 4–5-åringar startar 15 juni och fokuserar på lek och träningsglädje. Foto: iStockphoto

Coronapandemin har fått många företag att ställa om verksamheten och skapa nya kreativa lösningar. Förutom att anpassa verksamheten i sina anläggningar har Medley anpassat utbudet för att så många som möjligt ska kunna fortsätta att träna och röra på sig. De erbjuder både liveträning via Facebook och gruppträningspass utomhus.

– För oss är folkhälsa nummer ett och vi vill att alla ska ha möjlighet att fortsätta att röra på sig även om livet just nu är begränsat på många sätt. Genom att erbjuda liveträning på Facebook tre dagar i veckan för alla som vill så hoppas vi att vi kan bidra på ett litet sätt till att skapa rörelse och förhoppningsvis även glädje för alla därhemma, säger Claes Mittjas, vd på Medley.


Träningspassen är skapade för att passa flera målgrupper, allt från seniorer till hela familjen. Hittills har 96 000 tagit del av livepassen. Nu utökas passen med träning för de lite mindre barnen, 4–5-åringar.


– Det blir lite olika pass varje gång där lek och rörelse är en naturlig del. Ett pass är 15–20 minuter långt vilket vi upplever är lagom för yngre barn, berättar Åsa Änghede, ansvarig för gruppträning på Medley.

Alla träningspass finns tillgängliga även efter livesändningen på Facebook så att man kan träna när man vill och hur många gånger man vill.