Framgångsrik satsning på livesänd handboll förlängs

För två år sedan inledde Svenska Handbollförbundet och streamingtjänsten Solidsport en omfattande satsning på livesänd handboll på alla nivåer. Nu förlängs det framgångsrika samarbetet med två år. 


#solidsport #svenskahandbollförbundet #livesändhandboll #livesport
Genom Solidsport har Svenska Handbollförbundet livesänt tusentals matcher under de senaste två åren vilket gjort det möjligt för fansen att följa handboll i betydligt större utsträckning än tidigare. Matcherna går även att se i efterhand. Foto: Solidsport

Under de senaste två åren har tusentals handbollsmatcher från över 700 olika lag och event livesänts genom streamingtjänsten Solidsport. Intäkterna från sändningarna fördelas lika vilket genererat miljonbelopp i intäkter till Sveriges handbollsföreningar. Livesändningarna fortsätter nu i två år till.

– Genom att samla handbollen har vi fått till möjligheten för föreningarna att välja att sända matcherna med betalning eller gratis, skapat ligalösningar med nya betalningsmodeller och ett omfattande tekniskt samarbete som över tid underlättar sändningarna och som kommer fortsätta stärka svensk handboll på många olika områden, säger Robert Wedberg, generalsekreterare på Svenska Handbollförbundet.

Genom att själva ta kontroll över sändningarna försvinner också risken att annonsering eller budskap som inte delas av svensk handbolls värderingar visas i samband med direktsändningar eller repriser av svensk senior- och ungdomshandboll. Solidsport har under åren utvecklat flera olika nya funktioner. Bland annat har all livesänd handboll tillgång till automatisk liverapportering, tack vare en full integration med handbollens datasystem TA. Det går också att skapa highlights med hjälp av ett knapptryck i Solidsports sändningsapp Broadcast.

Fler nyheter på tekniksidan är på gång. Ett större AI-projekt har inletts och under kommande säsong planerar Solidsport att presentera spännande nyheter på det området.

– Runt årsskiftet hoppas vi genomföra våra första helautomatiserade produktioner med hjälp av avancerad AI-teknik. Vår prognos är att merparten av alla produktioner kommer vara helautomatiserade inom bara några år, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.

Till hösten lanseras även en komplett föreningslösning som gör det enklare att aktivera flera lag i samma förening och samtidigt hålla koll på ekonomin.