7 000 barn i rörelse med Lilla EM

Lilla EM, ett sidoprojekt till EM-mästerskapet i handboll 2020, startades på initiativ av Malmö stad med syfte att tillsammans med föreningslivet erbjuda barn i hela Skåne att spela handboll under en halv eller heldag. Lilla EM blev en succé – 7 000 barn på 80 skolor i 20 kommuner har deltagit i projektet.


#lillaem #handbollsem2020 #skåneshandbollförbund
Skånska elever i klass 2–5 har fått chans att prova på handboll genom Lilla EM, ett sidoprojekt till Handbolls-EM 2020. Genrebild: Rovin, Pixabay

Lilla EM är ett samarrangemang mellan Malmö stad, Handboll EM-bolaget och Skånes Handbollförbund. Eleverna som deltagit går i klass 2–5 och alla deltagande elever och skolpersonal har erbjudits en biljett till en EM-match i Malmö Arena.


– Vi är så glada över detta. Uppslutningen har varit enorm och föreningslivet har gjort ett fantastiskt jobb med att engagera barnen. Det här är ett exempel på hur vi bidrar till att skapa en meningsfull fritid i samband med att vi står värdar för stora mästerskap, säger Attila Juhasz, evenemangschef på fritidsförvaltningen.

Med 7 000 deltagande barn på 80 skolor i 20 kommuner överträffade projektet alla förväntningar.


– Att tusentals barn från alla Skånes hörn har fått möjligheten att upptäcka vilken härlig sport handboll är, är fantastiskt. Med den mjuka bollen och den mjuka värdegrunden i lagspelet har vi fått oerhört fin respons från skolpersonalen. Att bidra till att få barn i rörelse är oerhört viktigt, säger Emme Adébo, projektledare Skånes Handbollförbund.