​TCS Lidingöloppet lanserar virtuell löptävling

I en tid då coronaepidemin gör det omöjligt att arrangera traditionella lopp vill TCS Lidingöloppet hitta nya sätt att uppmuntra löpare att hålla igång och samtidigt ”kittla” tävlingsnerven. Därför startas Virtuella Terrängserien Stockholm, en serie virtuella lopp som äger rum från mitten av april till slutet av juni 2020. 


#tcslidingöloppet #lidingöloppet #virtuelllöptävling #virtuellaterrängserien
Hagaparken är en av de platser där den Virtuella Terrängserien Stockholm äger rum. Faller touren väl ut i Stockholm kommer den att startas även i andra delar av landet. Foto: Holger Ellgaard (CC BY-SA 3.0)

 – Genom den Virtuella Terrängserien Stockholm vill vi få ännu fler att komma ut i löpspåren. Där kan deltagarna tävla mot varandra eftersom de springer samma bana men vid olika tidpunkter. Det är gratis att vara med och ger en möjlighet att skapa nya rutiner för att hålla motivationen uppe, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén. 


Serien äger rum i tio välkända löparspår i och runt om Stockholm. Varje lopp är aktivt under en vecka fram till sommaren. Utmaningen är att springa det aktuella spåret eller segmentet så snabbt man kan under den aktuella veckan. Lidingöloppet sammanställer sedan resultaten och skapar en resultatlista varje vecka. Första pris i löptouren är en resa och deltagande i TCS Amsterdam Maraton och vinns av den person som totalt har den bästa placeringen.

– Förstapriset med en resa till Amsterdam är en morot för att locka ut fler i skogen och springa. Ökar vi antal motionärer kan vi samtidigt förbättra folkhälsan och minska de negativa konsekvenserna av epidemin. Faller satsningen väl ut i Stockholm, rullar vi ut den Virtuella Terrängserien i andra delar av Sverige, säger Cecilia Gyldén. 

I vinstpotten ligger också varje vecka en startplats i något av höstens Lidingölopp. Det går bland annat att välja mellan den klassiska tremilen, 15 km, Rosa Bandet-loppet (10 km) eller det nya Lidingöloppet MTB Kväll.


Mer information om hur man anmäler sig för att delta i Virtuella Terrängserien Stockholm finns på lidingoloppet.se.