Lidingöloppet 55 – tre lopp på två dagar

När det 55:e Lidingöloppet avgörs i höst kommer löparna för första gången kunna delta i Lidingöloppet 55, det vill säga springa 15, 30 och 10-kilometersloppen under en och samma helg. Men det gäller att skynda sig, endast 55 personer får chansen att ta hem den rejält tilltagna medaljen.


55 km på två dagar kommer att kännas i benen på de 55 löpare som får chansen att delta i Lidingöloppet 55. Foto: Peter Holgersson

Lidingöloppets 55:e upplaga avgörs den sista helgen i september och i år kryddas tävlingen med något alldeles extra. Om man lägger ihop distanserna på de tre stora loppen, lördagens 15 och 30 km samt söndagens 10 km så blir det sammanlagt 55 km och därför tedde det sig passande att erbjuda ett begränsat antal deltagare chansen att springa alla tre distanserna under en och samma helg.


– Vi har sett att marknaden efterfrågat allt längre lopp och även om vår 30-kilometersdistans är en av de tuffaste utmaningarna du kan ta dig an så finns det en grupp löpare som ändå inte nöjer sig med tremilen. Ett fåtal tjejer och killar har tidigare sprungit alla tre loppen under en och samma helg men nu vill vi erbjuda möjligheten till fler, säger Lidingöloppets generalsekreterare Ninna Engberg.

Lidingöloppet 55-deltagarna kommer att få starttider anpassade till utmaningen så att de har en realistisk möjlighet att klara den. Dessutom kommer det att erbjudas möjligheter till återhämtning i en särskild 55-depå. De som klarar alla tre distanserna får en rejält tilltagen medalj som överglänser de flesta andra tävlingsmedaljer.


50 platser släpps till allmänheten med start onsdagen den 5:e juni och fem platser kommer Lidingöloppet att dela ut som så kallade ”wild cards”. Vilka dessa blir presenterar arrangörerna under tiden fram till tävlingshelgen.