Låt dina gamla grejer komma till nytta

Under Lidingöloppshelgen 28–30 september kan besökarna donera begagnad sport- och friluftsutrustning till Fritidsbanken där de får nytt liv till glädje för många.


Johan Olsson, en av Sveriges mest framgångsrika längdskidåkare, skänker utrustning till Fritidsbanken. Foto: Annica Saltskog

Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek men istället för böcker lånas det ut sport- och friluftsutrustning kostnadsfritt i upp till 14 dagar. Tanken bakom Fritidsbanken är att alla ska ha möjlighet att prova på olika idrotter och friluftsaktiviteter.


– Fritidsbanken är en ideell och oberoende organisation som lånar ut begagnad sport- och fritidsutrustning gratis. Verksamheten bygger på att folk skänker utrustning som inte längre används, säger Henric Byström, varumärkesansvarig på Fritidsbanken.

– Vi hoppas att många deltagare och Lidingöbor ska passa på att rensa i sina förråd och skänka det som inte längre används. Det här är ett sätt att främja både hållbarhet och möjligheten för fler att prova på idrott som vi verkligen uppmuntrar, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare på Lidingöloppet.


Dessutom kommer Johan Olsson, en av Sveriges mest framgångsrika längdskidåkare, att springa till förmån för Fritidsbanken. Om han slår sin mycket starka tid från ifjol, 1.48.59, skänker Santander Consumer Bank en efterlängtad och välbehövlig skridskoslip värd 40 000 kronor till Fritidsbanken.


Fritidsbanken finns på flera ställen i Sverige. Hitta din närmaste Fritidsbank här; https://www.fritidsbanken.se/hitta-din-fritidsbank/