Lånar ut skateboards och sparkcyklar gratis

Aktivitetsparken i Vilunda, Upplands Väsby är en populär mötesplats fylld med ytor för såväl spontanidrott och träning som avkoppling och umgänge. Nu finns sommarjobbare på plats som lånar ut skateboards, sparkcyklar och hjälmar gratis åt barn och ungdomar.


Fastighetsbolaget BRABO lägger stor vikt på arbetet med social hållbarhet där Vilunda aktivitetspark är ett av flera projekt. Foto: BRABO

Sommaren 2018 invigdes den nya aktivitetsparken i Vilunda, Upplands Väsby som innefattar en skatepark, pumptrack, dansyta, klättervägg och ett utegym. Parken har utvecklats av Fastighetsbolaget BRABO tillsammans med Upplands Väsby kommun.

Projektet har blivit en stor succé med många besökare, men även om parken är färdigbyggd och välbesökt arbetar fastighetsbolaget fortfarande för att hålla aktiviteterna i liv. I sommar har bolaget anställt sommarjobbare som lånar ut skateboards, sparkcyklar och hjälmar helt gratis i aktivitetsparken.


– I Vilunda driver vi detta projekt för att inspirera unga till aktivitet och skapa sysselsättning under sommaren, säger Fredrik Mattsson, vd på BRABO.

Aktivitetsparken i Vilunda är bemannad för utlåning av utrustning kl 12–18 varje dag till och med 31 augusti. Undantag kan ske vid dåligt väder.