Kvinnor och män mot varandra i samma golftävling

Kvinnor och män mot varandra i samma golftävling, med en gemensam prispott och trofé. Det blir verklighet 10–13 juni 2021 då Scandinavian Mixed spelas på Vallda Golf & Country Club utanför Kungsbacka. Värdar är majorvinnarna Henrik Stensson och Annika Sörenstam och tävlingen är en del av European Tours jämställdhetsarbete.


#scandinavianmixed #valldagolf&country #europeantour #ladieseuropeantour #jämställdgolf
Scandinavian Mixed där kvinnor och män tävlar mot varandra kan bli en knuff i rätt riktning mot en mer jämlik sport.

I Scandinavian Mixed tävlar 78 män och 78 kvinnor mot varandra om en gemensam prispott och trofé. Pandemin satte stopp för tävlingen i år och skjuts nu upp till den 10–13 juni 2021 då den kommer att hållas på Vallda Golf & Country Club.


Annika Sörenstam ser fram emot att stå som värd för tävlingen tillsammans med Henrik Stensson nästa år.


– Det är olyckligt att vi inte lyckades genomföra evenemanget tidigare i år, men nu ser jag med spänning fram emot 2021 då vi för första gången ska genomföra en mixad tävling. Det är fantastiskt att vi kan marknadsföra golf i Sverige för unga pojkar och flickor såväl som på den internationella scenen, på så sätt fortsätter vi att visa upp golf som ett spel för alla, säger Annika Sörenstam.

Scandinavian Mixed är ett samarbete mellan European Tour och Ladies European Tour och är en del av deras jämställdhetsarbete.


– Jag tycker att det är fantastiskt att Göteborg får vara med och skriva historia med världens första jämställda golftävling. Detta är helt i linje med hur vi vill arbeta med våra evenemang och i linje med Göteborgs Stads värderingar gällande jämställdhet, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.