Kolmården öppnar omsorgsfullt för allmänheten 1 maj

Kolmården har hållit öppet under två helger för säsongskortsinnehavare och hotellgäster med lyckat resultat. De nya rutinerna kring distanshållning har fungerat väl och därför kommer Kolmården från och med 1 maj även att öppna upp för allmänheten med ett begränsat antal platser.


#kolmården #kolmårdensdjurpark #vildmarkshotellet #djurpark
Med nya rutiner för distanshållning, köbildning och städning samt ett begränsat antal besökare per dag öppnar Kolmården för allmänheten den 1 maj. Foto: Zoostar (CC BY-SA 3.0)

– De här två helgerna visar verkligen att vi kan hålla vår park öppen på ett säkert sätt, både för gäster, medarbetare och djur. Därför känns det jättehärligt att nu också kunna välkomna allmänheten till Kolmården. Jag tror att många har sett fram emot det här, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Bamses Värld och Marine World kommer att vara öppna men med stängda åkattraktioner. Berg- och dalbanan och linbanan är öppna med distanshållning i kön. Delfinariet och djurstallarna är stängda och djurvisningarna Hope, Seals och Wings hålls stängda för att undvika folksamlingar. Istället finns extra personal ute och informerar gästerna vid djurhägnen.


Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att hålla avstånd kommer att säkerställas genom bland annat distansmarkörer på marken och utökade städrutiner har införts i hela parken.

Vildmarkshotellet håller fortsatt öppet med skärpta hygienrutiner både vad gäller städ, mathantering och servering.


När Kolmården öppnar för allmänheten är det med ett begränsat antal platser per dag och biljetterna måste bokas i förväg.