Klickbar karta nytt grepp för medborgardialog

Medborgardialogen har fått en ny digital lösning i Härryda kommun utanför Göteborg. I appen Mitt Härryda kan man klicka på en interaktiv karta och tycka till om en specifik plats. Den första digitala dialogen handlar om att skapa en attraktiv park för alla.

Härryda kommun tog fram appen Mitt Härryda för att göra det enklare för fler att påverka utvecklingen i kommunen.
Härryda kommun tog fram appen Mitt Härryda för att göra det enklare för fler att påverka utvecklingen i kommunen. Genom att klicka på den interaktiva kartan kan man tycka till om en specifik plats. Foto: Härryda kommun

I våras önskade kommunstyrelsen i Härryda nå ut brett med möjligheten att tycka till om hur den centralt belägna Massetjärnsparken i Mölnlycke ska utvecklas. Kommunen tog då fram en ny digital lösning för medborgardialog – en app – för att göra det så enkelt som möjligt att tycka till.


I appen Mitt Härryda kan medborgare och alla med idéer om parken tycka till när de själva vill och kan. De markerar en plats på en karta och skriver förslag på vad de skulle vilja ha på just den platsen. På kartan i appen finns också pins som visar var i området kommunen planerar till exempel gång- och cykelvägar de närmaste åren.

I strategin för utvecklingen av Mölnlycke centrum står att kommunen ska jobba vidare med gemensamma gröna ytor som erbjuder både aktiviteter och rofylldhet, det vill säga gröna ytor för alla. – Den digitala medborgardialogen blir en chans att få in ännu fler synpunkter om Massetjärnsparken som ju är en väldigt omtyckt och välbesökt park idag. Genom att få veta vad många faktiskt önskar så tror vi att den kan bli mer attraktiv för fler och att de vill tillbringa mer tid där, säger Lovisa Gustafsson, projektledare på trafikverksamheten.

Alla förslag och synpunkter blir lästa och bearbetade. Därefter presenteras medborgardialogen för politikerna i Härryda kommun. Tillsammans med andra underlag bestämmer kommunstyrelsen sedan den fortsatta utvecklingen av Massetjärnsparken.