Kändistätt VM i Värmdös skärgård

När VM i swimrun avgörs i tävlingen ÖTILLÖ den 3 september så möter eliten både rapstjärnan Petter, OS-medaljören Therese Alshammar och VM-medaljören Emma Igelström. Tävlingen går att följa i direktsändning.


ÖTILLÖ är världens längsta swimrunlopp. Foto: Jakob Edholm/ÖTILLÖ


Swimrun är en växande tävlingsform där man springer och simmar om vartannat i tvåmannalag med våtdräkten och löparskorna på under hela loppet som äger rum ute i storslagen natur. Tävlingen ÖTILLÖ är VM och världens längsta swimrunlopp. ÖTILLÖ anses som en av de svåraste endagarstävlingarna i världen.


ÖTILLÖ startar på Sandhamn och har målgång cirka 8 timmar senare på Utö. Årets tävling har 320 deltagare och är den trettonde upplagan av ÖTILLÖ. Deltagarna representerar 25 olika nationer och följs av både nationell och internationell media.


Loppet består av totalt 65 km terränglöpning och 10 km simning på sammanlagt 24 öar i Stockholms skärgårdsnatur. Bansträckningen är svår och går över snåriga stigar, hala klippor och strömt vatten.

I årets lopp möter eliten i swimrun forna OS- och VM-medaljörer. Bland deltagarna finns rapstjärnan Petter som deltar tillsammans med Therese Alshammar samt Emma Igelström tillsammans med Bingo Rimér.


Loppet går att följa från start till mål i direktsändning via denna länk.