I Bergsjön firas julen i en sporthall

Kan man spela fotboll på julafton? Javisst! Det visade sig tydligt förra året då Julcupen drog massor av spelare och besökare till Sandeklevshallen i Bergsjön. Även i år välkomnas alla som sitter hemma och är rastlösa att komma och spela och umgås i dagarna tre.


#julcupen #bergsjön #sandeklevshallen
Yoonis Hassan, en av arrangörerna bakom Julcupen, berättar om den fina stämningen som var under cupen förra året och att han ser fram emot årets julfotboll. Foto: Jenny Segersten

Julhelgen med alla sina röda dagar kan ibland vara lite väl lång och händelselös, i synnerhet för de många ungdomar som inte firar jul. Men tack vare ett samarbete mellan stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg, Familjebostäder och flera av områdets föreningar kommer dörrarna att stå öppna till Sandeklevshallen dit ungdomar, barn och deras föräldrar är välkomna.


Det stora dragplåstret är Julcupen i fotboll, men det finns gott om annan sysselsättning också. Caféet kommer att ha öppet och det blir dansuppvisningar, musik och spel samtidigt som turneringen pågår. För de mindre barnen och deras föräldrar blir det lek i friidrottshallen. 

– Förra året hade vi många lag som spelade och ännu fler som kom hit för att umgås. Det var en jättefin stämning och vi ser fram emot att göra om det i år, säger Yoonis Hassan, föreningssamordnare i Östra Göteborg och en av arrangörerna bakom Julcupen.


Det kostar inget att vara med i Julcupen, det enda som behövs är att man har ett lag på minst fem spelare. Olika åldersgrupper spelar olika dagar.