​John Taylor blir konstnärlig ledare för Sofieros trädgårdsfest

Den stora trädgårdsfesten på Sofiero slott och slottsträdgård är en av de mest populära trädgårdshändelserna i södra Sverige. En stor nyhet inför nästa år att trädgårdsprofilen John Taylor blir konstnärlig ledare för evenemanget.


#johntaylor #sofiero #denstoraträdgårdsfesten
John Taylor är konstnärlig ledare för Den stora trädgårdsfesten på Sofiero 2020. Foto: Tina Delemo

Just nu är det lågsäsong för alla trädgårdsfantaster men på Sofiero är planerna i full gång inför nästa sommar. Den stora nyheten inför sommaren 2020 är att trädgårdsprofilen John Taylor axlar rollen som konstnärlig ledare. John Taylor ses i flera olika sammanhang som trädgårdsmästare, programledare och föreläsare. Hans uppdrag är att göra trädgårdsfesten ännu mer blomstrande och inspirerande för de närmare 20 000 besökarna.


– Det är dags för Sofiero att ta ett ytterligare steg mot att verkligen spetsa till det kreativa innehållet på Trädgårdsfesten. Genom att kroka arm med John kommer vi tillsammans att lyfta evenemanget till nya höjder och bjuda på ett än mer spännande utbud, säger Anna Schibli, program- och utvecklingschef, Sofiero slott och slottsträdgård.

Den stora trädgårdsfesten är Sofiero slott och slottsträdgårds största återkommande evenemang och består av inspiration, kunskap och blomsterglädje. Festen pågår under tre dagar i slutet av augusti.


– Jag har medverkat i Den stora trädgårdsfesten flera gånger tidigare och det har alltid varit en fröjd. Därför är det en dröm som nu går i uppfyllelse nu när jag tillsammans med Sofiero ska lyfta evenemanget till nästa nivå, säger John Taylor.