Järfällabadet ska få folk att stanna hela dagen

Den nya Järfällabadet har redan invigts i smyg men den 14 april är det dags för officiell invigning av de 8 000 kvadratmetrarna badhus.Med toppmoderna multibassänger, rutschkanor och splashzones ska Järfällabadet bli favoritdestinationen för Stockholmsregionens barnfamiljer. Järfällabadet är byggt av Tagehus på uppdrag av Järfälla kommun och Medley kommer att driva badet.


– Vi är otroligt glada och stolta över Medley Järfällabadet. Vi har byggt ett center som inte ger avkall på någonting. Från motionären som vill simma längder i 50-metersbassängen eller barnen som vill forsa fram på ringar i rutschkanorna till de allra minsta som kan vattenleka i vår splashzone, alla kommer att trivas på Medley Järfällabadet. Utan tvekan vårt vassaste Medley-center hittills, säger Niclas Ingwall, kommersiell chef på Medley.


Utöver de mer fartfyllda delarna av badet finns det fullt av genomtänkta ytor för avkoppling.


– Medley Järfällabadet är byggt med tanken att man ska vilja spendera hela dagen här. Allt ifrån det dubbla kaféet som man når både inifrån och utifrån bassängerna till familjebubbelpoolen och familjebastun där man badar tillsammans utan att behöva dela upp sig, säger Maria Jensen, anläggningschef, Järfällabadet.

Att Medley Järfällabadet är efterlängtat är ingen överdrift. Bland annat finns ett stort behov av simskolor och fler tider för föreningar och allmänhet.


– Vi upplever ett mycket stort tryck på simskolorna, det finns en stor efterfrågan från alla håll som vi tidigare inte kunnat leva upp till, det fanns helt enkelt inte plats för alla. Med tre gånger så stor vattenyta som den gamla anläggningen Jakobsbergs simhall räknar vi med att kunna göra 400 000 besökare per år lyckliga, säger Maria Jensen.

I den nya anläggningen finns en 50 x 25-metersbassäng, två multibassänger med höj- och sänkbar botten, två vattenrutschkanor på 85 respektive 76 meter med en fallhöjd på 8,6 meter, splashzone där de minsta barnen kan styra hur vattnet sprutas upp ur golvet via knappar samt 1000 kvadratmeter gym- och rehabanläggning.