Inomhuspicknick med gratis aktiviteter

För sjunde året i rad bjuder Sundsvalls kommun in till Gärdeskoj – Sveriges största inomhuspicknick där det även ges tillfälle att ta del av Sundsvalls föreningslivs varierande utbud.


På Sveriges största inomhuspicknick bjuds det både på show och prova på-aktiviteter – helt kostnadsfritt. Foto: Sundsvalls kommun

Gärdeskoj är idag Sveriges största inomhuspicknick och förra året deltog närmare 5 000 personer. Arrangemanget, som är helt kostnadsfritt, uppskattas av många barnfamiljer under en månad då både väder och ekonomi kan vara kärv.


– För många familjer är det svårt att få pengarna att räcka hela månaden och det visar sig ofta extra tydligt i januari. Picknicken i Gärdehov är ett fantastiskt arrangemang som är helt gratis och dessutom ger alla barn möjligheten att träffa en massa olika föreningar och testa de aktiviteter som erbjuds, säger Niklas Evaldsson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

I ishockeyhallarna kommer det att vara fullt med aktiviteter hela dagen. B-hallen är öppen för skridskoåkning och Sportoteket tillsammans med Sundsvalls Hockey finns på plats och lånar ut utrustning. Dessutom finns det möjlighet att titta på konståknings- och hockeyträningar. Kanske hittar någon en ny fritidsaktivitet att ägna sig åt.

– Det är ett unikt tillfälle att under januari månad kunna ta med sin picknickkorg, slå sig ner i gröngräset, lyssna på fågelkvitter eller utmana familjen på ett parti kubb. Dagen till ära har vi också höjt temperaturen till behaglig sommarvärme, säger Gärdehovs arenachef Jennie Sahlin.

Gärdeskoj äger rum lördag 26 januari och från Sundsvalls kommun deltar även Himlabadet, Föreningsbyrån, Sportoteket, simhallarna, Sundsvall 400 år och Mobibblan.