IFU Arena har valt att bli Kranmärkt

IFU Arena i Uppsala strävar efter att låta hållbara och klimatsmarta lösningar genomsyra hela verksamheten. Solceller på taket och laddningsstationer för elbilar på parkeringen är en självklarhet liksom att hjälpa föreningar ordna insamlingar och loppmarknader för att återanvända så mycket sportutrustning som möjligt. Nu har turen kommit till dricksvattnet.


#kranmärkt #IFUarena
IFU Arena strävar efter att hållbarhet ska genomsyra hela verksamheten och serverar nu endast kranvatten, istället för flaskvatten. Foto: Bolle1963 CC BY-SA 4.0

Organisationen Svenskt Vattens märkning Kranmärkt betyder att en verksamhets arbetsplats, möten och externa konferenser eller utbildningar inte serverar flaskvatten utan kranvatten.


Sedan starten har IFU Arena uppfyllt grundkraven för Kranmärkt, till exempel har lunchserveringen alltid serverat kranvatten istället för buteljerat vatten som oftast transporteras lång väg. Kranvattnet i Uppsala håller hög kvalitet och möjliggör servering av ett färskt och nyttigt vatten, utan vare sig förpackning eller transport.

Anledningen till att IFU Arena nu valt att certifieras som Kranmärkt är dels för att kunna visa människor på plats i arenan att man tillsammans gör skillnad, dels för att inspirera fler aktörer i Uppsala att gå över till kranvatten.

IFU Arena är övertygade om att kunna bevisa att kranvattnet i Uppsala är ett utmärkt val även för de mest kräsna gästerna. I mitten av januari nästa år avgörs Swedish Open i Badminton i IFU Arena med cirka 350 elitspelare från världens alla hörn. Spelarna är vana att alltid ha tillgång till buteljerat vatten, likt många andra idrottare från länder med sämre kranvattenkvalitet. Nästa år kommer de istället att erbjudas kranvatten i både tävlingsarenan och spelarlounger.


Läs mer om Kranmärkt här.