Idrottens dag ska ge lust och glädje

Riksidrottsförbundets evenemang Idrottens dag blir nationellt och arrangeras i år på 31 orter med start den 1 september i Motala. Syftet är att inspirera barn, unga och vuxna att idrotta hela livet och samtidigt uppmuntra till samtal om hur vi ska idrotta i framtiden.


Rörelseglädje under Idrottens dag i Almedalen i somras. Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån

Riksidrottsförbundet arrangerar även en rörelseturné som besöker 12 av de 31 platser där Idrottens dag genomförs. Här är rörelseglädje och aktiviteter i fokus och besökarna får lära sig mer om träning och tävling – både genom att röra på sig i specialdesignade motorikbanor och kolla in utställningen i tältet.


– Idrottens dag är en mötesplats som inspirerar. Här kan du prova på idrotter men också delta i samtal om hur vi ska idrotta i framtiden. Vi ska vara där människor finns och lyssna och sänka trösklarna för att fler ska vilja idrotta hela livet, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Idrottens dag ser lite olika ut beroende på lokala förutsättningar. Gemensamt är att det finns chanser till idrott, rörelse och inspiration. Alla evenemang är gratis.


– Förändringen mot en mer välkomnande, nyfiken och modig idrottsrörelse har börjat och Idrottens dag hoppas vi ska ge fler lust och möjlighet att vara med på resan. Vi vill att fler ska få uppleva glädje och gemenskap i idrottsföreningarna och de som vill utmana sig själva att nå så långt det bara går ska få bättre möjligheter att nå sin fulla potential, säger Björn Eriksson.


Mer information om Idrottens dag och vad som händer på respektive plats hittar du här.