Idre arrangerar världscupfinal i puckel

Idre står värd för världscupfinalen i puckel kommande säsong, och det blir därmed det första svenska vc-stoppet sedan touren lämnade Åre 2013.


Världscupen i puckelpist kommer tillbaka till Sverige nästa år efter ett sex år långt uppehåll. Foto: Pixabay

För första gången på sex år kommer en svensk skidanläggning att vara värd för en puckelvärldscup. Dessutom är det världscupfinalen som kommer avgöras i Idre nästa säsong.


– Att världscupen kommer till Idre Fjäll och tillbaka till Sverige känns väldigt roligt. De träningsförhållanden och den kvalitet som Idre Fjäll erbjöd oss och övriga puckelvärlden förra året var i världsklass, och när världscupen nu återvänder till Sverige känns det givet att Idre Fjäll är arenan för arrangemanget, säger sportchef Anders Olofsson på Ski Team Moguls.


Idre Fjäll har de senaste säsongerna varit värd för världscuptävlingar i både skicross och speedski.


– Vi fick ett otroligt gensvar från landslag världen över under oktober och november förra säsongen. Dels för att vi var den enda anläggningen i världen som kunde erbjuda världseliten en arena och förhållanden att träna på, dels för den kvalitet som vi levererade. Det är ett roligt kvitto på hårt arbete och riktigt bra samarbeten, säger Tommy Halvarsson, marknad- och försäljningschef på Idre Fjäll.

14–15 mars 2020 går världscupfinalen av stapeln i Idre Fjäll. Kanske blir det starten på en ny, lång tradition för svensk puckel.