Husqvarna firar 60 år med sågklingande vinylskiva

I 60 år har Husqvarna tillverkat motorsågar och det firas med utgivningen av en unik vinylskiva inspelad i skogarna utanför Huskvarna i Småland. På skivan kan man lyssna på ljudet från tolv utvalda motorsågar, från den första som kom 1959 – till årets nyhet. En ljudlig och motoriserad tidsresa under sex decennier!


Inspelningen av skivan skedde i skogen i Aneby utanför Huskvarna, bara ett stenkast från fabriken där motorsågarna tillverkats sedan 1959. Foto: Husqvarna

Vanligtvis fokuserar Husqvarna på att utveckla och producera produkter för professionella trädgårds- och skogsarbetare, men vid ett sådant här tillfälle ville man ge sina lojala fans något extra. Därför begav man sig ut i skogen i Aneby utanför Huskvarna, bara ett stenkast från fabriken där motorsågarna tillverkas sedan 1959, och spelade in detta mycket speciella album.


Den unika skivan innehåller ljudet från tolv särskilt utvalda motorsågar, från Husqvarna 90 som kom 1959 till den helt nya Husqvarna 550 XP Mark II som släpptes exakt 60 år efter den första motorsågen.


Det är lika mycket ett firande av att företaget har tillverkat motorsågar i 60 år som för att fira alla kunder som har använt dessa sågar sedan slutet av 1950-talet. En tidsmaskin som låter lyssnaren göra en resa från 1959 till 2019. Under inspelningen har varje motorsåg genomgått alla de typiska arbetsuppgifter som ingår i jobbet: avverkning, kvistning och kapning.

Vill man ha ett ex av skivan ska man hålla ögonen på Husqvarnas Facebooksida eller Instagramkontot @husqvarnasverige, där skivan kommer att tävlas ut under hösten. Skivan finns även på Soundcloud.