​Tre nya ytor för hjulsport byggs i Helsingborg

Under hösten bygger Helsingborg tre nya skateparker och aktivitetsytor för hjulsport i tre olika stadsdelar. De nya ytorna är framförallt till för barn och unga och utformade för att passa både nybörjare och lite mer erfarna. Om allt går enligt plan står de färdiga vid årsskiftet 2020/2021.


#skatepark #hjulsport #pivotech #helsingborg
Pivotech har designat de tre skate- och hjulsportsparker som byggs i Helsingborg under hösten. Bild: Helsingborgs stad

Arbetet är redan igång med en hjulsportspark som får en miniramp med en så kallad spine i betong. Den passar olika åksätt men har fokus på skateboard och kickbike. Strax kommer också arbetet igång med rusta upp en asfaltsyta där det sedan tidigare finns några skatehinder. Platsen ska nu få en ny betongbowl i platsgjuten betong, ny belysning och bänkar.


På annat håll kommer det att byggas vidare på en ny hjulsportsplats, som redan nu möjliggör för hjulsporter som exempelvis inlines, kickbike och mindre cykel. Här ska en asfalterad yta som finns i anslutning till pumptrackbanan förses med olika hinder och element i betong och stål, bland annat en så kallad bank, manual pad, ledge och rail.


– Det här blir tre lagom kluriga aktivitetsbanor som är utformade för att passa både nybörjaren och den lite mer erfarna. Utöver skateboard och kickbike går det bra att testa på annan hjulsport på banorna, säger Ida Ljungdahl, projektingenjör på stadsbyggnadsförvaltningen.

Banorna är designade av Pivotech, som har gjort flera skateparker både i Sverige och internationellt.