Hinderlopp tillbaka i Friends Arena

Arena Run, Nordens största lopp i inomhusmiljö, arrangeras för fjärde året. Den 9 februari 2019 är det dags för 5 kilometer med hinder och upplevelser i Friends Arena, Solna.


Hinderloppet sträcker sig över sex våningar i Friends Arena i Solna. Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 3.0)

Arena Run innehåller över 20 hinder och sträcker sig över sex våningar. Det blir sicksackande i garaget, spring i trappor, arenakorridorer, läktare och en innerplan uppdelad i fyra hinderzoner.


Loppet genomförs individuellt, i lag eller med familjen – då i en reducerad bana om 2 km. Dessutom får publiken möjlighet att uppleva loppet från en armlängds avstånd då man öppnar upp innerplan för besökarna. För framtidens stjärnor återvänder även i år ett Arena Mini-Run för barn 2–6 år och till detta lopp krävs ingen anmälan.

I de fyra hinderzonerna återfinns hinder som Wheel Maniac, Car Crawl och Jump High – där alla är framtagna för att tillsammans skapa ett så varierande och underhållande lopp som möjligt.


– Att se Arena Run växa och dra till sig mer och mer människor har varit både spännande och kul, speciellt alla barnfamiljer som vill köra loppet. Är det något vi behöver idag så är det lite tid bort från skärmar och där vi gör något spännande tillsammans som dessutom är lite av en utmaning, säger Michaela och Petter från PLEX Family.