HBTQ-frågan aktuell året runt i Karlstad

Karlstad vill vara en kommun för alla och från och med nu ska det synas året runt. En cykelöverfart målas i regnbågsfärger och flaggor hängs upp i lyktstolpar. Gamla stenbron och två rondeller kommer dessutom att belysas i Pridefärger vid särskilda tillfällen.


Den regnbågsfärgade cykelöverfarten ska visa att Karlstad är en stad för alla – året runt. Foto: Karlstads kommun

Vid förra årets Prideparad tillfrågades karlstadsborna hur kommunen kunde bli en ännu mer HBTQ-vänlig kommun. Totalt lämnade 30 personer skriftliga förslag och det kom även in många muntliga förslag.


– Ett av de vanligaste förslagen var att synliggöra vårt ställningstagande i HBTQ-frågor året runt i stan. Nu blir det verklighet, berättar Niklas Wikström (L) ordförande i Mångfaldsforum.

En egen nattklubb och att kompetensen i HBTQ-frågor höjs ytterligare bland kommunens egen personal stod också högt på listan.


– Det kan tyckas simpelt att sätta lite färg och att flagga. Men för oss i rörelsen är det viktigt att Karlstads kommun så tydligt visar att de vill vara en kommun för alla. Vi vet att vi är välkomna här. Karlstads kommun arbetar aktivt för att successivt bli ännu bättre i de här frågorna, säger Hazel Svensson ordförande i Värmland Pride.
  • Detta gör Karlstad för att visa sin ståndpunkt:

  • Prideflaggor på kommunens flaggstänger hela Prideveckan

  • Belysning av gamla stenbron hela Prideveckan

  • Belysning av rondell Östra Torggatan/Norra Strandgatan hela Prideveckan

  • Belysningen av rondellen vid Löfbergsskrapan hela Prideveckan

  • Cykelöverfart Herrgårdsgatan/Västra Torggatan ska vara målad i regnbågsfärger från och med nu och fortsatt året runt.

  • Prideflaggor hängs upp i lyktstolpar på Västra Torggatan från slutet av augusti och fortsatt året runt.