Halmstad får komplett strandgym

Sveriges första strandgym – Muscle Beach – invigs den 29 juni på Tylösand i Halmstad. Förebilden är det berömda Muscle Beach Gym på Venice Beach i Los Angeles. Alla intäkter från gymmet går till Livräddarna på Tylösand.


Patrik och Malin Braw är initiativtagarna till strandgymmet Muscle Beach på Tylösand. Foto: Patrik och Malin Braw

Bakom initiativet till det 100 kvadratmeter stora strandgymmet står de personliga tränarna Malin och Patrik Braw. Idén till Tylösands Muscle Beach fick de när de bodde i Los Angeles, där det berömda Venice Beach finns med sitt Muscle Beach Gym.


– För oss är det en dröm att kunna träna på stranden, med havet framför oss och alla glada människor runt omkring. Nu behöver du inte åka till Spanien, Grekland eller Kalifornien på träningsresor. Istället kan du vara klimatsmart och träna här på Tylösand under fem härliga sommarveckor, säger Malin och Patrik Braw.

Fler och fler väljer semestrar som kombinerar både aktivitet och avkoppling och Halmstad vill nu ta en ledande position för träningsresor i Sverige.


– Träningsresor ökar, framför allt utomlands. Att nu kunna erbjuda konceptet Muscle Beach här i Sverige, i Halmstad, känns fantastiskt bra miljö- och hållbarhetsmässigt. Det är den här typen av initiativ kopplat till besöksnäringen som utvecklar Halmstad som destination, säger Karolina Davidsson, vd för Destination Halmstad.


Intäkterna från Muscle Beach kommer att gå oavkortat till Livräddarna på Tylösand som gör ideella och ovärderliga insatser varje sommar.