Hako och GolfStar i nytt samarbete

Hako Ground & Garden AB har ingått ett samarbetsavtal med GolfStar Sverige AB, Nordens största golfföretag. Avtalet är en funktionslösning i flera steg.


Hako är generalagent för flera varumärken. På bilden syns den bogserande rotorklipparen Toro GM 1200. Foto: Hako Ground & Garden

GolfStar har över 30 000 aktiva medlemmar och spelare i 13 associerade golfklubbar och totalt 23 banor. De är även verksamma i Spanien. Det första steget i det nya samarbetsavtalet är Hakos leverans av drygt tjugo golfmaskiner och 100 golfbilar samt tillhörande underhållsservice.


– Vi har en tilltro till att det här kommer att bli ett modernt och framgångsrikt samarbete. Golfbranschen står inför nya sätt att finansiera och underhålla maskinparken och vi ser stor potential att utveckla och förändra synsättet på drift, service och underhåll i golfbranschen, säger Karl Johan Lindahl, vd på Hako.

Stefan Silfver, koncernchef i GolfStar-gruppen, anser att investeringen i nya grönytemaskiner och golfbilar kommer att ge medlemmar och greenfeegäster en ännu bättre golfupplevelse:


– Detta gör att vi kan effektivisera vår banskötsel, minimera driftstopp och därmed höja kvaliteten på våra golfbanor.