Högt tryck på gratis simundervisning för vuxna

I höst erbjuder simundervisningsaktörer i Göteborg gratis simundervisning för 600 äldre ungdomar och vuxna som inte kan simma. Tidigare omgångar har varit populära och kurserna blir snabbt fullbokade. 


Att kunna simma är viktigt i alla åldrar och i Göteborg erbjuds gratis simundervisning för vuxna.

I december 2017 fick idrotts- och föreningsnämnden i uppdrag av kommunstyrelsen att ordna gratis simundervisning för äldre ungdomar och vuxna. I samband med uppdraget fick nämnden ett utökat kommunbidrag med tre miljoner kronor årligen, med start 2018. De första avgiftsfria kurserna startade i september 2018. Totalt har över 1 100 personer deltagit.


Inför höstens kursstart har fem aktörer fått uppdraget att driva simundervisning för vuxna: Göteborg Sim, Svenska livräddningssällskapet, Göteborgs Kungliga Segelsällskap, Felix dykförening och Monas simskola. Tillsammans kommer de att erbjuda 600 platser.


– Tidigare omgångar har kurserna snabbt blivit fullbokade. Vissa kurser vänder sig till enbart kvinnor, andra till yngre vuxna medan flera har helt mixade grupper, berättar Helena Eriksson, verksamhetsutvecklare på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Läs mer på www.goteborg.se/lardigsimma.

Senaste inlägg

Visa alla

Bakläxa för planer på att stänga friluftsbad

Som tidigare berättat här har Helsingborg stora planer på att förändra stadsdelen Drottninghög. Men när planerna, som innehåller en permanent stängning av områdets friluftsbad, blev kända möttes de av