#hållpublikenborta – Solidsport erbjuder gratis utrustning

Livestreamingföretaget Solidsport har lånat ut 50 kompletta sändningsriggar för att hjälpa lag i Stockholmsområdet att livesända matcher och undvika folksamlingar. Nu lanseras #hållpublikenborta där gratis utrustning erbjuds till alla föreningar som behöver det – i hela Sverige.

#hållpublikenborta #livestreaming #solidsport
Nu kan föreningar över hela Sverige ansöka om gratis utrustning för att börja livesända sina matcher. Foto: Solidsport

När Solidsport för ett par veckor sedan erbjöd att låna ut 50 kompletta sändningsriggar till lag i Stockholmsområdet blev engagemanget stort och resulterade i att hundratals matcher numera livesänds varje helg.


Sändningsriggarna är slut men Solidsport utökar ändå sin satsning över hela landet. Under kampanjnamnet #hållpublikenborta erbjuder Solidsport stativ och mobilhållare helt gratis till alla föreningar som behöver – i hela Sverige.

– Vi har märkt vilken stor effekt livesändningarna fått när det handlar om att hålla publiken borta från fotbollsplaner. Vi har också fått mycket positiv feedback från föräldrar och anhöriga som kunnat se matcherna online via Solidsport. Därför vill vi nu göra mer för att hjälpa alla lag och föreningar, säger Tobias Thalbäck, vd för Solidsport.

Det enda kravet som behöver uppfyllas är att föreningen får igång minst hälften av sina lag att börja livesända sina matcher. Ansökan om att ta del av Solidsports erbjudande görs här.