Hälsovecka ska få fler göteborgare att röra på sig

”Inled det nya decenniet med träningsvärk”. Det är ett av budskapen när Göteborgs Stad den 20–26 januari bjuder in till Hälsovecka på stadens friskvårdsanläggningar. För att inspirera fler göteborgare till ett mer hälsosamt liv och att börja röra på sig är det under en vecka gratis att träna i simhallar, ishallar, gym och motionscentrum. Dessutom erbjuds gratis föreläsningar, workshops, aktiviteter i hälsans och kulturens tecken.


#hälsoveckan #göteborg #gruppträning
Hälsoveckan arrangeras för att inspirera fler göteborgare till att börja röra på sig. Särskilt fokus läggs på unga tjejer och de som inte är vana att träna. Foto: Frida Winther, Göteborgs Stad

Under Hälsoveckan är det gratis att testa gruppträning, simma, gymma och åka skridskor. Dessutom ordnas många extra aktiviteter, bland annat föreläsningar om ungas hälsa, hur våra relationer påverkas av nya digitala beteendemönster och ätstörningar.


Hälsoveckan är öppen för alla, men många av aktiviteterna är anpassade för unga tjejer och personer som inte är vana att träna.


– Många unga tjejer slutar att idrotta i tonåren. För att inspirera och motivera fler till att fortsätta träna har vi i år en hel del aktiviteter som är upplagda för att passa dem lite extra bra, exempelvis löpargrupper, säger Camilla Örnberg Elfvelin, samordnare på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Personer som sällan eller aldrig besökt ett gym eller gått på ett gruppträningspass kan delta i gymintroduktion eller bas-träningspass som riktar sig till dem som vill komma igång att träna.


– Genom att öppna upp våra anläggningar och låta alla testa utbudet hoppas vi få fler göteborgare att bli nyfikna på träning. Att röra på sig är viktigt för hälsan, säger Camilla Örnberg Elfvelin, samordnare på idrotts- och föreningsförvaltningen.