"Grönt bygge" av nytt badhus

Säffles badhus Tegnérhallen från början av 1970-talet har gjort sitt och snart drar bygget igång av ett nytt badhus. Det kommer bland annat att innehålla Värmlands första 50-metersbassäng.


Ramirent har fått uppdraget av NCC som helhetsleverantör av maskiner och material. Badhuset går under begreppet ”grönt bygge” vilket bland annat innebär att arbetsplatserna energieffektiviseras med snålare byggbodar, miljöanpassade fordon, planering av leveranser, energieffektiv belysning och miljömärkt el.


Även möblerna inne i bodarna har varit uppe för diskussion, exempelvis att välja runda bord för att öka gemenskapen hos byggarna.

– Hållbarhet handlar också om att säkerställa att medarbetarna har trygga och bra arbetsplatser. Genom att planera in i minsta detalj kan vi få in det i alla led, fortsätter Jonas Söderkvist, vd på Ramirent.


Den nya bassängen kommer att byggas helt i stål för att undvika eventuella sprickor vid tömning av vattnet. Badhuset är ett partnerprojekt tillsammans med NCC, har en totalvolym på drygt 216 miljoner kronor och beräknas vara öppet för allmänheten i slutet av 2019.