Gratis instruktion ska få fler till utegym

Göteborg stad vill att fler ska använda stadens utegym och satsar nu på gratis instruktion. Under fyra lördagar kommer en personlig tränare att finnas på plats vid Dalens utegym i Slottsskogen för att ge göteborgarna tips och råd.Utegym finns på flera platser i Göteborg. Ofta ligger de i en park, vid ett motionsområde eller i anslutning till en lekplats eller badplats. Utegymmen är öppna dygnet runt, hela året och det kostar inget att träna här. Trots det har många göteborgare inte testat att gymma utomhus.


En anledning kan vara att det finns en osäkerhet i hur man använder redskapen. Under fyra lördagsförmiddagar med start 24 mars finns en personlig tränare på plats för att guida besökarna till en rolig och säker träning. En av instruktörerna är Martin Perlhede som annars jobbar på Slottsskogsvallens idrottscentrum.


– Jag kan berätta och visa hur man använder redskapen och se till att besökarna använder rätt teknik. Jag kan också ge tips på olika övningar och anpassa dem efter deras förutsättningar, oavsett om de är seniorer, aktiva idrottare, har ont någonstans eller aldrig tidigare har tränat på ett gym. Dalens utegym är dessutom anpassat för personer som sitter i rullstol, säger Martin Perlhede.