Gothenburg Horse Show miljödiplomeras – igen

För fjärde året i rad miljödiplomeras Gothenburg Horse Show. Det innebär att ryttare och hästar, besökare och alla funktionärer deltar i ett evenemang som aktivt och systematiskt arbetar för att minska sin miljöpåverkan.


70 000 besökare förväntas till Scandinavium under världscupstävlingarna i hoppning och dressyr. Foto: Natalie Greppi

– Miljödiplomering är ett bra sätt för oss att hela tiden bli lite vassare inom området hållbarhet. Nu är vi diplomerade både på bolagsnivå och i vårt eget världsevenemang Gothenburg Horse Show. Det känns riktigt bra och sporrar oss att fortsätta utvecklas, säger Got Events vd Lotta Nibell.

3–7 april kommer världens högst rankade ryttare till Göteborg för att delta i världscupen i både hoppning och dressyr som avgörs i Scandinavium. 70 000 besökare förväntas komma till Scandinavium och över 30 miljoner följa tävlingarna via tv.


Under årets tävlingar satsas det lite extra på att få till en bra logistik, en noggrann sortering av avfall, fler vegetariska matalternativ och digitala lösningar istället för papper.

– Det är väldigt roligt och inspirerande att fortsätta utveckla hållbarhetsarbetet i detta stora världsevenemang. Vi inkluderar hållbarhet i hela evenemanget, från planering till genomförande och uppföljning. Och här vill jag gärna lyfta fram projektorganisationen och alla volontärer, deras engagemang ovärderligt, säger Patrik Fredriksson, projektledare för Gothenburg Horse Show.


Den turistekonomiska omsättningen i samband med Gothenburg Horse Show beräknas till 100–150 miljoner kronor.