Göteborgsvarvet vinner hållbarhetspris

GMIC Sweden* utser årligen årets hållbarhetsinitiativ inom den svenska mötes- och evenemangsnäringen för att lyfta goda exempel och dela kunskap om hållbarhet i branschen. Till vinnare av 2017 års hållbarhetsinitiativ enades juryn om att utse Göteborgsvarvet för deras konkreta hållbarhetsarbete kring evenemanget.


– Det är ett angeläget pris och Göteborgsvarvet är en värdig vinnare. De har på ett föredömligt sätt tagit ett helhetsgrepp kring hållbarhet. Vår bransch är ju en fantastisk arena för att inspirera många människor till ett hållbart beteende på ett lustfyllt sätt och det har Göteborgsvarvet verkligen gjort, säger Sylvia Nylin, vd Svenska Möten och medlem i juryn.


Göteborgsvarvet visar idrottens enorma potential att föra ut hållbarhetsfrågorna som ger ringar på vattnet. När ett sådant stort idrottsevenemang med över 60 000 deltagare arbetar konkret med hållbarhet ger det förstås väldigt positiva avtryck.

– Det är kul att bli uppmärksammade hur hårt vi jobbar med hållbarhet och har detta året satsat extra mycket på social hållbarhet. Jag är själv extra stolt över det genomslag som vårt nya initiativ ”uppvarvningen” har fått. Priset ger oss energi i att fortsätta och arbeta än mer med dessa viktiga frågor” säger Sofie Fagerlund, hållbarhetsansvarig på Göteborgsvarvet.


* GMIC Swedens mission är att bidra till att utveckla mötes- och evenemangnäringen positivt genom att påvisa hållbarhetsfrågor som nödvändig faktor för långsiktig framgång och lönsamhet.