Göteborgsvarvet lyfter unga med cancer

Idag startar Göteborgsvarvet en ny programserie, kallad ”Uppvarvningen”, av och med Stephan Wilson, till förmån för Ung Cancer. Allt sänds med Facebook som huvudplattform.


Målet med programserien är att inspirera till mer motion och samtidigt bidra till en god sak. Under 20 veckor får vi följa med Stephan Wilson på hans resa via filmepisoder, inlägg, videodagböcker och Facebook live. Vi kommer att träffa några av alla de unga som tvingas leva med cancer i sina liv, unika möten med värme, skratt och tårar.


– Jag är stolt och glad över att min nästa utmaning inte bara kommer att utveckla mig, utan också göra världen lite bättre, säger Stephan Wilson, programledare och producent.

Löpare och publik kommer att få möjlighet att integrera i sociala medier med Stephan och olika gäster under seriens gång. De kommer även att få ta del av Stephans egen träningsresa mot Göteborgsvarvet och det finns möjlighet att starta egna insamlingar som också kan fyllas på med delmål under hela säsongen, för att genera ännu mer medel till Ung Cancer.


– Aldrig förr har det varit så enkelt att motiveras att röra på sig, alla kan starta en satsning och se hur mycket det egna träningsmålet kan generera till förmån för någon annan som så väl behöver det, säger Varvsgeneralen Bo Edsberger.

– Att Göteborgsvarvet väljer att lyfta våra medlemmar och visa att vi finns betyder allt för oss. Det är så häftigt att Göteborgsvarvet än en gång visar sitt stöd till oss och väljer att samla in pengar till vår verksamhet. Tillsammans kan vi fortsätta skänka stöd, tröst och gemenskap till unga vuxna cancerberörda, säger Emma Tonnes, generalsekreterare Ung Cancer.


Den 39:e upplagan av Göteborgsvarvet arrangeras den 19 maj 2018.