Gianni Ferrari lanserar eldriven proffsklippare

Åkgräsklipparen GSR+ Electric från Gianni Ferrari är en nyhet som inte gör så mycket väsen av sig. Ljudnivån är nämligen anmärkningsvärt låg. Den eldrivna åkgräsklipparen, med frontmonterat klippdäck, lanseras på MaskinExpo den 23–25 maj.


Klippdäcket på GSR+ Electric kan enkelt fällas upp till en vinkel på cirka 75 grader. Foto: Gianni Ferrari/MaskinExpo

Det är Camro AB som bjuder på premiären för Gianni Ferrari GSR+ Electric, som uppges vara världens första eldrivna proffsrotorklippare.


– Ljudnivån ligger under 50 decibel, så det är en väldigt tystgående klippare. Med en drifttid på sex till åtta timmar per laddning möter den behoven hos professionella användare, säger Roger Gredin på Camro AB.

Klipparen är utrustad med ett litiumjonbatteri, som säkerställer samma höga prestanda och klippresultat som befintliga Gianni Ferrari-modeller. Energin kommer från åtta batteripack på 54 volt, vilka garanterar 1 000 laddcykler.


Höjdinställning görs enkelt, likaså att lyfta upp klippdäcket vertikalt för rengöring och service. Modellen möjliggör även bakåtutkast.


Med frontmonterat 112 centimeters ”dual cut”-klippdäck, försett med tre knivar, garanteras perfekt mulching. Effektmässigt räcker det då med klipparens 10,2 kW, vilket är jämförbart med 20 hästkrafter på en bensindriven modell. PTO-tillslaget är helt elektriskt.

Knappen för att välja hastighet har två lägen. I  läget ”hare” uppnås full hastighet på 10 km/h. I läget “sköldpadda” erhålls en lägre fart anpassad för att att få det bästa klippresultatet.